Rusk is een speciaal tarweproduct dat wordt gemaakt uit zuiver tarwebloem, een eiwit rijke grondstof. Rusk zoals wij die kennen en gebruiken is een gebakken en gemalen granenproduct. De vogelliefhebber gebruikt het als vul- of bindmiddel. Het staat bekend om zijn uitstekende wateropname. Rusk heeft als eigenschap dat het circa 8 à 10 keer zijn eigen gewicht aan water vast houdt.
Rusk wordt voor gebruik eerst geweekt met 1 deel Rusk in 2 - 3 delen water.
U verkrijgt een mooi homogeen rulle menging door 1 eetlepel bloemenhoning bij de Rusk menging te voegen. Van de gewelde Rusk wordt 10-20% gemengd onder uw eivoer.
Indien U kleurstoffen of voedingsupplementen gebruikt kunnen deze het beste eerst in het water opgelost worden voor U de Rusk aanmaakt.
Analyse: |
|
|
Energiewaarde |
|
Kj-1539 |
Eiwit |
|
9,5% |
Koolhydraten |
|
78,2% |
Ruwe vezel |
|
3,0% |
Vet |
|
1,3% |
Natrium |
|
1% |
Vocht |
|
5% |
Verkrijgbare verpakking: 1000g / 20 kg.